Kuuroorden van Oekraïne

Kuuroorden

 

De kuuroorden van Oekraïne zijn niet erg bekend in West-Europa omdat ze vroeger gesloten waren voor Europeanen. Het is pas sinds de 19e eeuw dat veel Fransen en Duitsers de waterbronnen in Truskavets, Mirhorod en Kuyalnik kwamen bezoeken.

 

De helende wateren van Truskavets helpen bij de behandeling van nieraandoeningen. De bronnen van Mirhorod hebben een positieve invloed op gastro-intestinale  aandoeningen. Tenslotte hebben de modder uit de wateren in Kuyalnik en de zoutmeren in Solotvino een helende werking voor problemen met het motorisch systeem.

 

Aan de kuuroorden van Oekraïne werden gedurende de laatste decennia veel moderne hersteloorden en hotels gebouwd waar de accommodatie en behandeling voldoen aan de Europese normen.

 

 

Balneotherapy in sanatoria of Ukraine

 

Bij balneotherapie wordt het minerale water gebruikt voor een bad, douche of als besprenkeling met geneeskundige doelen.
Wanneer u een bad neemt tijdens de balneotherapie kan dit verschillen qua inhoud. Enkele opties kunnen zijn:


• waterstofsulfide
• koolstof
• radon
• zoutoplossing
• geneeskundige kruiden

Ook de vorm van de douche tijdens de balneotherapie kan verschillen: Enkele voorbeelden die vaak gebruikt worden in de resorts:

• onderwater douche-massage,
• douche ventilator
• stijgende douche
• douchestraal contrast
• cirkelvormige douche
• charcot's douche


Speleotherapie in de Oekraïense sanatoria

 

 

Speleotherapie (zoutgrotten en -mijnen) is een behandeling die gebruik maakt van lucht die fijne zoutdeeltjes inhoudt. Hiervoor wordt het specifieke microklimaat gebruikt dat ontstaat in grotten of mijnen waar de vloer en muren bedekt zijn met zout.  Het meest efficiënt zijn de originele zoutmijnen die uitgegraven zijn uit de vroegere bodem van oerzeeën. Om het maximaal effect te bereiken moet de mijn 300 tot 400 meter onder de grond liggen omdat de lucht daar steriel is. Onze dokters schrijven een aantal bezoeken aan de mijnen voor in combinatie met neus-, keel-, of oorprocedures in de ondergrondse afdelingen van de behandeloorden. De juiste behandeling is afhankelijk aan de patiënt.

Zouttherapie is heel populair en wordt in vele behandeloorden in West-Oekraïne aangeboden. Speleotherapie en een verblijf in de mijnen of grotten heeft positieve invloed op:

•        bronchiale astma

•        allergische aandoeningen

•        ENT ziekten

•        frequente verkoudheden

•        ARVI

•        lage immuniteit

Wat is zo positief aan speleotherapie?

  1. Het microklimaat van de zoutgrotten heeft een gunstig effect op het hart- en vaatstelsel,
  2. Het bevordert verhooging immuniteit,
  3. Het heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel,
  4. De geïoniseerde lucht verbetert de concentratie van de aandacht,
  5. In zoutgrotten bevordert de zuivering van het ademhalingsstelsel,
  6. Het normaliseert de bloeddruk.

 

 

 

Modderbehandeling in Oekraïne

 

Modderbehandeling (of fangotherapie) is een behandeling waarbij modder uit minerale bronnen wordt gebruikt. De modder wordt verwarmd tot 42-43°C alvorens het aan te brengen om zo het effect te verhogen.

Fangotherapie wordt gebruikt bij de behandeling van polyartritis, gewrichtscontracties, artrose, reumatisme, huidziekten, cellulitis, obesitas, gynaecologische en urologische ziekten, menopauze syndroom, enz.

De modder wordt aangebracht op de projecties van de "probleemgebieden", plaatsen van eerder beschadigde gewrichten en spieren, het bekkengebied. Ook zijn tampon-plaatsingen met modder mogelijk. Alle cycli van de procedure worden beperkt in tijd en gebeuren uitsluitend onder toezicht van een fysiotherapeut.

In Oekraïne kunt u modderkuurorden bezoeken. Deze bieden een even effectieve behandeling met modder als de duurdere modder resorts, maar tegen een meer betaalbare prijs. Sommige modders uit de zoutmeren in Oekraïne komen qua samenstelling overeen met modder uit de Dode Zee in Israël.

 

Hirudotherapie (behandeling met blozen)

 

Hirudotherapie is de behandeling van ziekten met behulp van de medische bloesems. Deze behandelingsmethode kan geneesmiddelen volledig of gedeeltelijk vervangen. Met hirudotherapie wordt een hele waaier aan chronische aandoeningen zoals huidziekte, angina, spataderen, aambeien, tromboflebitis en andere behandeld. De door bloedzuigers ingespoten hirudine heeft een krachtige antitrombotisch en anticoagulerend effect. Hirudine is een natuurlijke anticoagulant wat ervoor zorgt dat het bloed makkelijker vloeibaar wordt.

De toepassing van hirudotherapie wordt vaak aangeraden tijdens de revalidatie na een beroerte en voor de revalidatie van patiënten met een hersenverlamming. Hirudotherapy wordt in Oekraïne ook vaak gebruikt voor cosmetologische doeleinden bij gewichtscorrecties voor het verwijderen van littekens, verminderen van zwellingen en verbeteren van de algehele conditie van de huid.

 

Behandeling en rust in de kuuroorden van Oekraïne is de beste keuze qua kwaliteit en voor uw portemonnee!

Gratis raadpleging over Viber
Neem contact met ons op